Artikelnr 107129

Filter IRND1000 Pro Nano Huc 77mm

1.490kr

NiSi Nano Gråfilter IR ND1000 är speciellt utformad för landskapsfotografer. Filtret har en dubbelsidig, flerskikts antireflexbeläggning på optiskt glas av högsta kvalitet från Japan, vilket bl.a. gör att reflektionen blir minimal. Filtret har också en superhård "U"-typ Nano beläggning vilket gör ytan extremt tålig mot vatten och olja, samt bidrar till att det är väldigt enkelt att rengöra.

Neutrala gråfilter påverkar inte bildens färger och en densitet 3,0 ger en minskning av ljuset i 10 bländarsteg. IR skiktet på det här filtret eliminerar infrarött ljus att komma igenom optiken, vilket bidrar till att behålla den naturliga färgen på bilden.

Filterringen är tillverkad av mässing och som med mycket noggrann tillverkning endast har en tjocklek på 3,5mm, och gör att detta ultratunna filter passar perfekt även på kraftiga vidvinkelobjektiv utan att skapa vinjettering.

Man använder ett gråfilter (ND) för att jämnt minska mängden ljus som kommer igenom objektivet. Det används bl.a. när kontrasten mellan högdagrar och skuggor är stor och ger då möjlighet till bättre exponering. ND-filter kan också ge en större rörelseoskärpa och skapa helt annan bildkänsla genom att använda en stor bländaröppning och/eller en lång slutartid.

Ultratunn filterring på endast 3,5mm, gjord i mässing
Matt svart filterring av högsta kvalitet
Förlänger exponeringen med 10 bländarsteg utan färgstick
Optisk kvalitet för en plan yta
IR filtrering för att minska färgstick
Nano Coating, som gör filtert mycket tåligt mot vatten och olja
Extremt lätt att rengöra

×