Artikelnr 110564

Filter IRND 32000 (15Stops) Pro Nano 72mm

1.800kr

NiSi Nano Gråfilter IR ND 32000 är ett mycket tätt ND-filter (gråfilter) som minskar ljuset till kameran med hela 15 EV-steg.

Används för att ge långa slutartider, till exempel vid landskaps- och resefotografi där det kan ge en drömsk effekt med rörliga moln och en slät vattenyta. Eller då man behöver använda en stor bländaröppning i starkt solljus, som vid porträttfotografering.

NiSi Nano Gråfilter IR ND 32000 är tillverkat av optiskt glas av högsta kvalitet från Japan och är försett med flerlagers antireflexbehandling på båda sidorna för att ge maximal kontrast och minska risken för reflexer i motljus.

En superhård Nano-coating stöter bort vatten och fett och gör också filtret enkelt att hålla rent. NiSi's speciella IR-coating eliminerar infrarött ljus och bidrar till att bilderna får neutral färgåtergivning även vid långa slutartider.

Filterringen är tillverkad av aluminium och är endast 3,5 mm tjock, vilket innebär att filtret kan användas även på kraftiga vidvinkelobjektiv utan att orsaka vinjettering.

Egenskaper
ND-faktor 32000, förlänger exponeringen med 15 steg
Ultratunn, mattsvart filterring, endast 3,5 mm tjock
Optiskt glas av högsta kvalitet
IR coating minskar risken för färgstick vid långa slutartider
Nano Coating stöter bort vatten och fett
Enkelt att rengöra

×