Artikelnr 124203

SantaColor 100 (35mm) 36exp. - 1 roll

199kr

Nyhet!

SantaColor 100 är en 35 mm-film med ISO 100 och 36 exponeringar och tillverkad för C41-processen. Färgerna är livliga och filmen erbjuder ett stort spelrum med ett fint korn, vilket resulterar i fantastiska resultat med kraftfulla röda och frodiga gröna färger. Den har en flexibel exponeringsbredd och kan pressas upp till 800 ISO med endast en liten förlust av färgnoggrannhet och en liten ökning av korn. Filmen har fotograferats vid 400 ISO och har ökat med 2 steg i utvecklingen, men har fortfarande exakta färger och ett nästan kornfritt utseende.

Filmtyp: Färgnegativ, luftbevakning som härstammar från

Filmhastighet: 100 ISO

Korn: Mycket fint, men tillverkat för att skapa mycket skarpa bilder eftersom det är en film för luftövervakning.

Exponeringsbredd: Bred, med acceptabla resultat från 25 ISO till 800 ISO (med drag och tryck).

Herställning: Nytillverkad 2022 i USA och handspolad i Finland.

**DX-kodning: **Nej, men de flesta kameror med DX-läsare har som standard ISO 100 - filmen är därför helt användbar i Point and shoot-kameror.

**Bearbetning och skanning: **

Bearbetning: Normal C41, kan även korsbearbetas i E6 för att få relativt fina positiva bilder (exponerad vid 100 ISO).

**Kompatibel med Minilabs och annan industriell bearbetning: **Ja

Bas: Mest klar, något orangefärgad bas. Inte direkt kompatibel med RA4-processen. På grund av den tunnare, klarare basen rekommenderar vi att du laddar filmen inomhus, och definitivt inte i direkt solljus eftersom detta kan leda till ljusläckage på de första bilderna.

Scanning: På grund av den klarare basen förvirras vissa skannrar av filmen och ger en mycket röd bild. Detta korrigeras lätt vid hemmascanning eller när den görs av ett bra labb.

**RA4-utskrift: **Den klara filmbasen kräver ett extra filter för att vara kompatibel med RA4-processen. Det enklaste sättet att göra detta är att framställa en remsa oexponerad C41-färgnegativfilm och använda den som ett extra filter för att få normala utskriftsresultat.

 

×