Artikelnr 300385

SIGMA AF 50mm f/1.4 DG HSM Art CANON

6.490kr

SIGMA AF 50mm f/1,4 DG HSM Art
Utformat för att vara det optimala 50 mm F1.4-objektivet
SIGMAs andra objektiv i den omtalade ART-serien
Hög upplösning, enastående bokeh
Minimerad axial kromatisk aberration
Hög ljusstyrka även i bildens kant och hörn
Utformat för att vara det optimala 50 mm F1.4-objektivet
En 50 mm F1.4 med stor bländaröppning erbjuder en bildvinkel liknande den mänskliga synen, en vacker bokeh effekt, och uttrycksfull mångsidighet. Det är grundläggande specifikationer som låter fotografer få många olika infallsvinklar i sitt hantverk. Av just denna anledning, kräver det en hög nivå av grundläggande prestanda.
SIGMA har utformat objektiv speciellt för digitala systemkameror, sedan de först dök upp på marknaden. Under 2008 introducerade vi SIGMA 50mm F1.4 EX DG HSM. Även jämfört med objektiven i dag hade det ett ganska stort format, och det här objektivet erbjud kompromisslös prestanda och förkroppsligade vårt ideal av ett standardobjektiv.Fram till denna tidpunkt hade endast kameratillverkare tagit fram ett objektiv med denna specifikation för digitala systemkameror.
Nu introducerar vi  SIGMA F1.4 DG HSM Art som uppfyller vårt designkoncept och kvalitetskrav på högsta nivå. Samtidigt som det producerar en vacker bokeh effekt, och har exceptionell perifer ljusstyrka och minimal distorsion.
Det är kompromisslöst i varje detalj, och erbjuder ultimat bildkvalitet. Dess höga upplösning gör det perfekt för de senaste DSLR-kamerorna med extra hög MP-sensor. Upplösningen är extremt skarpt hos motivet i fokus, medan både främre och bakre bokeh är silkeslen.

SIGMAs andra objektiv i den omtalade ART-serien 
Designad med fokus på avancerade optisk prestanda och enorm uttryckskraft , levererar våra objektiv i nya Art-serien bildkvalitet på toppnivå  . Med oöverträffad uttrycksprestanda, når dessa objektiv de höga krav som efterfrågas av fotografer med en konstnärlig, kreativ inriktning. Tillsammans med landskap, porträtt, stilleben, närbild och avslappnade snapshots, är de perfekta för den typ av fotografering som släpper loss den inre konstnären. De är idealiska för studiofotografering och erbjuder lika mycket uttrycksfull kreatvitet när du tar arkitektur, stjärnhimmel , undervattensbilder och många andra motiv. Det fulla förverkligandet av Art-begreppet gör 50mm F1.4 DG HSM till ett perfekt flaggskepp i serien. Håll det i dina egna händer och uppskatta det med dina egna ögon.

Hög upplösning enastående bokeh
Samtidigt som detta objektiv ger maximal upplösning och skärpa på motivet i fokus, skapar det en silkeslen bokeh framför och bakom motivet. För att uppnå exceptionellt skarp upplösning, har vi minimerat sagittal koma-strimmor, kromatisk aberration , och alla andra typer av optisk aberration som påverkar bildkvaliteten . Resultatet är skärpa i minsta detalj utan blödning eller strimmor, även vid vidöppen bländare. Dessutom har vi också minimerat både vinjettering och färg strimmor på framsidan och baksidan av området i fokus, och där igenom möjliggjort en bokeh effekt som är både naturlig och estetiskt tilltalande .

Minimerad axial kromatisk aberration
Axial kromatisk aberration är svår att korrigera  med hjälp av bildbehandlingsprogram. Av denna anledning, har det här objektivet SLD (Special Low Dispersion) glas för att minimera axiell kromatisk aberration och leverera skärpa och hög kontrast,  i hela bildytan.

Hög ljusstyrka även i bildens kant och hörn
Ljusstarka objektiv är benägna att ge minskad perifer ljusstyrka, även kallad vinjettering, framför allt synlig i bildens hörn. I detta objektiv, har vi  optimerat den främre linsgruppen med stort ljusinsläpp, och därmed höjt bländarens effektivitet. Resultatet är minimal minskning av ljusstyrkan i bildens kanter och hörn,  och även ökad bildkvalitet i hela bilden. Även vid den vidöppna bländare, kan du fotografera en blå himmel utan rädsla för minskad ljusstyrka, och uppnå en vacker bokeh effekt samtidigt.

Tekniska data:
Linskonstruktion: 13 element i 8 grupper
Minsta bländare: 16
Filterdiameter 77mm
Bildvinkel: 46.8°
Närgräns: 40cm
Dimensioner: 85,4mm x 99,9mm
(diameter x längd)
Antal bländarlameller: 9st rundade
Max.förstoringsgrad: 1:5,6
Vikt 815g
Finns för: CANON,NIKON, SONY A-mount och SIGMA

Tillbehör:
Motljusskydd (LH830-02) ingår!
Objektivlock, fram och bak ingår!
Objektivväska ingår!

USB-docka säljs separat

×