Artikelnr 151746

Canon Speedlite 580 EX II

4.599kr

Förbättra din blixtfotografering med den här kraftfulla, bärbara Speedlite-blixten. Ett ledtal på 58 och E-TTL blixtautomatik garanterar tillräcklig kraft och exakta blixtexponeringar.

Egenskaper

  • E-TTL II blixtautomatik
  • Ledtal på 58*
  • Fungerar som trådlös huvud- eller slavblixt
  • 24-105 mm zoomhuvud med 14 mm diffusor
  • Snabb och tyst uppladdning
  • Vitbalansinformation överförs till digital systemkamera
  • Kamerafäste i metall
  • 180 graders vinklingsbart huvud
  • AF-hjälpbelysning
En bärbar Speedlite för kreativ blixtfotograferingE-TTL II blixtautomatik
Speedlite 580EX II är bärbar, kompakt och kraftfull med ett ledtal på 58 som gör att den passar för både fotografering med indirekt blixt och telefotoobjektiv. E-TTL II blixtautomatik ger exakt och konsekvent blixtexponering i alla situationer.
För att få ökad kontroll eller kreativitet kan blixtstyrkan ställas in manuellt i 1/3 steg från 1/1 till 1/128 styrka.

24-105 mm automatiskt zoomhuvud
När den används med en kompatibel digital EOS-systemkamera identifierar Speedlite 580EX II sensorformatet automatiskt och zoomar för optimal täckning. Det här minimerar förlorad ström och förbättrar uppladdningstiden.
Det 24-105 mm automatiska zoomhuvudet och en 14 mm diffusor med vidvinkelskiva ger blixttäckning för många olika fotograferingssituationer.
Det 180 graders vinklingsbara huvudet och lutningsinställningarna ger dig möjligheten att använda indirekt blixt för mjukare belysning.

Trådlös huvud- eller slavblixt
580EX II fungerar som en huvudblixt som utlöser upp till tre grupper av Speedlite-slavblixtar i EX-serien. Du kan skapa en bärbar ljusstudio för avancerade ljussättningar med antingen E-TTL eller manuell blixtexponeringskontroll.

Överföring av färgtemperatur
När Speedlite 580EX II används med en kompatibel digital systemkamera så överför den vitbalansinformation till kameran för att du alltid ska få exakt vitbalans.

Stroboskopblixt
Använd stroboskopblixt för kreativ rörelsefotografering. Du kan använda funktioner för stroboskopblixt med bara en 580EX II eller med en blixtgrupp bestående av flera Speedlite-aggregat. Ställ in blixtfrekvensen på 1-199 Hz för att få den effekt du vill ha.

Strömkälla
Speedlite 580EX II är lätt, kraftfull och drivs med 4 st AA-batterier eller externa batterier som CP-E4. Uppladdningstiden med AA-batterier är nästan helt tyst och det tar mindre än 2 sekunder att ladda upp blixten fullständigt.

Täta fogar och hållbarhet
Täta fogar som skyddar mot fukt och damm gör att blixten fortsätter att fungera i tuffa miljöer. Detta tillsammans med ett kamerafäste i metall och en låsspak gör anslutningen mellan kameran och Speedlite-aggregatet enkel att använda och säker.

Blixtstyrning
När blixtaggregatet används med en kompatibel kamera kan alla delar av blixtstyrningen justeras från kameramenyn, inklusive blixtstyrka, trådlös blixt och alla 14 funktioner för egen programmering.

AF-hjälpbelysning
Speedlite 580EX II är kompatibel med alla EOS-kameror och kan sända ut en fokuseringsstråle som ger kontrast som objektivet kan fokusera på när du fotograferar i svagt ljus.

×