Artikelnr 2530000212

PENTAX DA 645 25MM F/4 AL SDM AW

49.995kr

Nyhet!

Pentax lanserar Pentax-DA645 25mm F4AL [IF] SDM AW, ett fast ultravidvinkelobjektiv optimerat för högkvalitativ digital fotografering. Det är en pålitlig dammtät och väderbeständig konstruktion för aktiva utomhus-fotografer.

Vid montering på Pentax 645D (mellanformat) digitala SLR kamerahus, erbjuder detta extrema vidvinkelobjektiv en brännvidd motsvarande 19,5 mm i 35 mm format, det största perspektivet av alla objektiv kompatibla med Pentax 645D. Därmed kan man skapa visuella effekter som är unika för ultravidvinkelobjektiv såsom överdrivna perspektiv och extra stort skärpedjup. Detta kan användas många situationer, alltifrån spektakulära landskap till inomhusfotografering i trånga utrymmen.

Objektivet baseras på två asfäriska optiska element vilket ger exceptionell ljusstyrka och upplösning ända ut i kanterna, med minimal distorsion. Objektivet är optimerat för digital fotografering.

Aero Bright ytbehandling
Pentax original Aero Bright nanoteknikbaserade antireflexbehandling ger goda prestanda över ett betydligt bredare våglängdsområde jämfört med tidigare modeller.

Damm och vädertätat
Det nya objektivet har en dammtät och väderbeständig konstruktion med elva tätningar som effektivt förhindrar inträngning av damm och vatten. Monterad på Pentax 645D kamerahus får man en stryktålig och tillförlitlig utrustning som fungerar även i krävande utomhusmiljöer - i regn, dimma och på platser utsatta för vattenstänk.

Cirkulära polariserande filter
Objektivet har en utdragbar filterhållare. Ett 40,5 mm cirkulärt polariserande filer (C-PL, tillbehör) kan enkelt roteras för att uppnå önskad polariserande effekt.

Övrigt

  • Inbyggd motljusskydd optimalt utformat för objektivets breda bildvinkel.
  • Rund bländaröppning skapar en naturlig och vacker bokeh, samtidigt som det minimerar strimmiga effekter av punktformade ljuskällor.
  • SP (Special Protect) ytbehandling på frontlinsen stöter effektivt bort damm, vatten och fett.

logo

×