Artikelnr 107870

LOMOGRAPHY DAGUERREOTYPE 2.9/64 BRASS Nikon F

3.999kr

Nyhet!

Daguerreotype Achromat är direkt inspirerad av världens första fotografiska objektiv – en 1800-tals uppfinning skapad för Charles Chevaliers Daguerreotype kamera. Nästan två århundraden senare har vi arbetat om det till att bli ett kraftfullt verktyg för moderna stillbilds- och videofotografer.

Objektivet innebär en återgång till ett drömskt bildspråk från svunna tider. Även om det ger möjlighet till rakbladsvass skärpa lockar det framförallt med sin förmåga att skapa silkesmjuk förgrunds- och bakgrundsoskärpa som framhäver motivet. Daguerreotype Achromat har en brännvidd på 64 mm och använder ett klassiskt Waterhouse bländarsystem bestående av särskilt designade, utbytbara skivor med bländaröppningar från f/2.9 till f/16.

Den optiska konstruktionen har omarbetats jämfört med originalet, så nu kan man njuta av eterisk softfokus genom att använda bländare mellan f/2.9 och f/4 eller djup kontrast och krispig detaljåtergivning från f/5.6 och mindre öppningar.

Waterhouse bländarsystem låter dig experimentera med olika bokeh effekter genom att helt enkelt föra in önskad bländarskiva i optiken. För en mjukare, mer målerisk effekt har Lomography också utvecklat Lumière och Aquarelle bländarskivor. Med Lumière bländarskivor får bilderna mjukt gödande högdagrar och en delikat grynig bakgrund medan Aquarelle bländarskivor producerar texturer som för tankarna till akvarellmålningar.

Kompatibilitet
Objektivet finns med fattning för Canon EF, Nikon F samt Pentax K och många andra kameramodeller med hjälp av adaptrar (säljs separat).

 

Specifikationer

Brännvidd: 64 mm
Största bländaröppning: f/2.9
Bländare: Waterhouse bländarskivor, upp till /16
Fattning: Canon EF, Nikon F, Pentax K
Färg: Mässing
Närgräns: 0.5 meter
Fokusmekanism: Helicoid
Bildcirkel: 44 mm
Bildvinkel: 37 grader
Filterfattning: 40.5 mm
Elektroniska kontakter: Nej
Optisk konstruktion: 2 linselement i 1 grupp

Förpackningen innehåller

  • Daguerreotype Achromat objektiv
  • Waterhouse bländarskivor
  • Främre och bakre objektivlock
  • Objektivpåse
  • Rengöringsduk
  • Fotohandbok
  • Instruktionsbok

logo

Garanti på denna produkt: 12 månader

×